- 2 tojás
- 5 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1 evőkanál méz
- 40 dkg liszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 5 dl tej
- 4 evőkanál liszt
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál kakaó
- tortabevonó csokoládé
A 2 egész tojást az 5 dkg margarinnal, a 10 dkg cukorral és az 1 evőkanál – gőz fölött langyosra melegített – mézzel összedolgozzuk, majd a 40 dkg liszttel és 1 kávéskanál szódabikarbónával összegyúrjuk. A tésztát 3 részre osztjuk és vékony lapokká nyújtjuk, majd kisütjük.
A krémhez a 4 evőkanál lisztet a fél liter tejjel felfőzzük és kihűtjük. 20 dkg porcukrot 20 dkg margarinnal kikeverünk, és a főzött krémmel összedolgozzuk. Két részre osztva, egyik felét vaníliával, másik felét kakaóval ízesítjük-színesítjük.
A 3 lapot megtöltjük: alulra a barna, fölülre a fehér krém kerül. A tetejét csokimázzal vonjuk be. Csak másnap szeleteljük.
Éva receptje.