Tészta:
- 200 g vaj
- 4 evőkanál porcukor
- 4 db tojássárgája
- 300 g rétesliszt
- 1 csomag sütőpor
- 250 mltej
Hab:
- 4 db tojásfehérje
- 250 g porcukor
- 1 csomagvanília ízű pudingpor
- ízlés szerint gyümölcs
A vajat a porcukorral habosra verjük. Puha vajat használtam, így egyszerűbb volt a vajjal dolgozni. Először 4 kanál cukrot adtam a vajhoz, majd amikor már szép sima és habos volt, hozzáadtam a tojássárgát is. Ezután került bele a langyos tej és a sütőporral elkevert liszt.
A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tettem, 180 °C-on, 20 percig sütöttem.
Amíg a tészta sült, a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá vertem, majd beledolgoztam a vaníliapudingot is. A gyümölcsöt már csak süteményes lapáttal forgattam bele. Ribizlit és áfonyát használtam.
A tészta tetejére kanalazzuk a habot, majd visszatesszük a sütőbe, a hőfokot 150 °C-ra csökkentjük, további 15 percig sütjük.
Forrás: Tortareceptek