- 7 tojásfehérje
- 20 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 5 dkg darált háztartási keksz
- 5 dkg összevágott dió
Krém:
- 7 tojássárgája
- 8 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 25 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Szükséges még:
- 1 csomag négyzet alakú háztartási keksz
- kb. 2 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dl habtejszín
A tésztához a tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, még ezzel is verjük egy kicsit, közben a lisztet és a darált kekszet összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk. Ezt a masszát öntjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, megszórjuk darabos dióval és 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.A krémhez a tojássárgáját a cukorral jól kikavarjuk, a 2 csomag pudingot hozzáadjuk, és a tejjel felfőzzük. A megfőtt krémbe daraboljuk a margarint, belekeverjük a porcukrot és a vaníliás cukrot. A vaníliakrém felét a tésztára kenjük, a másik felébe belekavarjuk a kakaót. A krém tetejére rakjuk, vaníliás tejben megáztatott háztartási kekszet, erre kenjük a kakaós krémet, majd a tetejére felvert tejszínhabot simítunk.
Kiss Imréné receptje.