Az egyik réges-régi, nagyon szeretett süteményeskönyvemben ragadott meg ez a recept, mert igazán nem egy átlagos elkészítési mód, és mégis valódi hagyományos íz. Finom lett, próbáljátok ki!
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1/2 csomag sütőpor
- kevés tej
- baracklekvár
- 4 tojás
- 4 evőkanál vaníliás cukor
- 4 evőkanál tejföl
- 4 evőkanál liszt
A lisztet a sütőporral és a cukorral elkeverjük, belekockázzuk a vajat, elmorzsoljuk, majd kevés tejjel összegyúrjuk. Kisebb tepsit sütőpapírral kibélelünk (kb. 25 × 20 cm), ebbe fektetjük a kinyújtott tésztát. 180°C-on félig megsütjük (kb. 10-15 perc), majd a sütőből kivéve baracklekvárral megkenjük, és a következő krémet simítjuk rá: 4 tojássárgáját 4 evőkanál vaníliás cukorral, 4 evőkanál tejföllel jól kikeverünk. Hozzávegyítünk 4 evőkanál lisztet és 4 tojásfehérje keményre vert habját. A sütőbe visszatoljuk és pirosra sütjük. Kihűlés után kockákra vágjuk, vaníliás porcukorral meghintjük és tálaljuk.
Szabókiné Jung Andrea receptje.