Tészta:
- 60 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 4 egész tojás
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál szalalkáli
- 1 citrom leve
A megkenéshez:
- 1 tojásfehérje
A díszítéshez:
- csokoládédara
- vágott mandula
- dió
A tojásokat a margarinnal jól elkeverjük, hozzáadjuk a porcukrot, a szalalkálit, a citromlevet és a lisztet, majd az egészet jól összegyúrjuk. A tésztát félujjnyi vékonyra kinyújtjuk és különféle formákra szaggatjuk. Tojásfehérjével megkenjük, és kidíszítjük. Előmelegített sütőben megsütjük. (Lehet tölteni lekvárral is, ha kettőt-kettőt összeragasztunk.)
Könnyű, olcsó, sokáig eláll és nagyon finom.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.