Tortalap:
- 12 tojás
- 24 dkg porcukor
- 16 dkg finomliszt
- 8 dkg kakaópor
- 3 evőkanál olaj
- 10 g sütőpor
- 4 evőkanál víz
A hozzávalókból tortalapot sütök 30 cm átmérőjű szív alakú tortaformában. Kétszerre sütöm ki, így két tortalapot kapok, melyeket majd kettévágok.
Töltelék:
- 7 dl magozott meggybefőtt
- 3 csomag vaníliás vagy tejszínízű pudingpor
- 5-6 evőkanál kristálycukor
- 3-4 dl tej
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 2 csomag Dr. Oetker tejszínhabpor
- 10 g zselatinpor
Díszítés:
- 5 dl Hulala habtejszín
A meggyes töltelékhez a meggybefőttet a levével együtt egy lábosban felteszem a tűzhelyre, majd amikor kezd forrni beleöntöm a pudingport, amelyet összekevertem a tejjel, 5-6 evőkanál kristálycukorral és a fahéjjal. Besűrítem úgy, hogy a meggyszemek ne főljenek szét. Ezután leveszem a tűzről, és kihűlésig párszor megkeverem.
A tejszínhabport a csomagolásán található leírás szerint felverem habnak, majd kézi habverővel hozzákeverem a zselatint, amit előre 1 dl vízben beáztatok és mikróban meglangyosítok úgy, hogy ne legyen szemcsés, mert akkor nem dermed majd meg.
A tortalapokat kettévágom, az alsó lapra simítom a meggyes pudingkrém egyharmadát, rá a zselatinos tejszínhab egyharmada. Három részben lesz megtöltve, majd a tetején elhelyezem a negyedik tortalapot. Másnap a tejszínt kemény habbá verem, és ízlés szerint kidíszítem vele a tortát. Ez a torta elég nagy, közel 4 kg a súlya. Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.