Tészta:
- 6 tojásos piskóta (5 evőkanál liszttel és 1 evőkanál kakaóval)
Krém:
- 1 csomag puncs ízű pudingpor
- 2 dl meggylé
- 3 evőkanál cukor
- 1 marékny apróra vágtt magozott meggy
- 25 dkg margarin
- porcukor
Teteje:
- 4 dl habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- meggy
A piskótát egy 15 x 25 cm-es tortaformában megsütjük. A krémhez a pudingport a meggylével a cukorral megfőzzük és belekeverünk apróra vágott magozott meggyet. Kihűtjük. Ekkor hozzáadjuk a margarint az ízlés szerint hozzáadott, habosra kikevert porcukorral. Kihabosítjuk a krémet és a kihűlt piskótára kenjük. A tetejére a habtejszínt felverjük a vaníliás cukorral és a krémre kenjük. Csokit reszelünk rá és meggyel díszítjük.
Kasza Zsu receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!