Tészta:
- 4 tojásból kakaós piskótát sütöttem nagy tepsiben, sütőpapíron. Amikor kihűlt, három egyenlő részre vágtam.
Töltelék:
- 4 dl tej
- 1 csomag Fekete-erdő pudingpor
- 2 evőkanál cukor
- 4 dl poharas habtejszín
- 20 dkg mirelit meggy
- 5 dkg porcukor
- 5 dkg étcsokoládé
Díszítés:
- tejszínhab
- csokoládéforgács
- meggyszemek
A pudingot a szokásos eljárással felfőztem és kihűtöttem. A tejszínt habbá vertem, majd hozzáadtam a porcukrot. Az alsó lapot a kihűlt puding felével megkentem, erre simítottam egy sor tejszínhabot, majd a habot kiraktam meggyszemekkel. Rátettem a következő lapot, majd erre is ugyanúgy krém, hab és meggy következett. A harmadik lappal pedig beborítottam. Pár órára a hűtőbe tettem. Amikor már a krém megdermedt, tejszínhabbal az oldalát és a tetejét is megkentem. A csokoládéból forgácsot vagdaltam és a torta tetejét ezzel, valamint meggyel és tejszínhabrózsákkal díszítettem.
Domján Mária receptje.