Tészta:
- 6 tojás
- 15 dkg cukor
- 2 evőkanál víz
- 1 evőkanál étolaj
- 5 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- fél csomag sütőpor
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 3-4 evőkanál cukor (attól függően, hogy a meggybefőtt cukrozott-e)
- 1 üveg meggybefőtt
- 7 dl meggylé
Díszítés:
- 5 dl cukrozott habtejszín
- 2 csomag habfix
- étcsokoládé-reszelék
- meggyszemek
A 6 tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet és az étolajat. A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük, majd a tojássárgás masszához adjuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan a tésztába forgatjuk. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsiben megsütjük (tűpróba). Ha kihűlt, kettévágjuk.
A krémhez a pudingport és a cukrot a meggylével felfőzzük, majd hozzáadjuk a magozott meggyet. A tejszínből habot verünk (ha biztosak akarunk lenni, egy kis habfixet is adhatunk hozzá). A kettévágott piskótát megkenjük a meggykrém felével, majd rájön egy réteg tejszínhab, befedjük a másik lappal, majd ugyanígy megkenjük krémmel és bevonjuk tejszínhabbal. Nem marad más hátra, mint a díszítés: csokireszeléket és akár meggyszemeket is elhelyezhetünk a süteményünk tetején.
Nagyon finom sütemény!
Fábiánné Erzsi receptje.