- 1 barna tortakarika
- 1 üveg meggybefőtt
- 3 teáskanál étkezési keményítő
- 7,5 dl habtejszín
A meggyet leszűrjük, a levéből kiveszünk 2-3 evőkanálnyit, a többit felforraljuk. Az étkezési keményítőt elkeverjük a félretett 2-3 evőkanálnyi lével, és a felforralt léhez adjuk. A meggyből félreteszünk 16 szemet a díszítéshez, a többit beleforgatjuk a meggyzselébe, és kihűtjük. A piskótát 3 részre vágjuk, és mindegyik lapot egy kis meggylével meglocsoljuk (ami el is maradhat). A tortaforma oldalát kibéleljük papírral, és belehelyezzük az első lapot. Rákenjük a meggy felét, majd a felvert tejszín 1/3-át. Rátesszük a másik lapot, a meggy másik felét, és a tejszín következő harmadát. Befedjük a harmadik tortalappal, és másnapig alufóliával lefedve hűtőben tartjuk. Másnap bevonjuk felvert tejszínnel és tejszín rózsákat nyomunk rá habzsákból. A félretett meggyszemeket a rózsák tetejére rakjuk, és reszelt csokoládéval megszórjuk.
A meggyszemeket csak tálalás előtt tegyük a tejszínre, mert elszínezheti a tejszínhabot. Nem túl édes, finom sütemény!
Szegedi Sándorné receptje.
Kép forrása: Moha konyha