Szaftos tészta és nagyon finom, könnyed krém jellemzi ezt a süteményt. Most próbáltam ki először a Dr. Oetker fehércsokoládés pudingport és mondanom sem kell mennyire ízlik. A krémet még kiegészítettem fehércsokoládéval amitől még stabilabb lett a krém.
Ötlet : ha csak süteménybe, tésztába szeretnénk használni sütőtökpürét, akkor sokkal gyorsabban megsül, ha reszelve kerül a sütőbe.
Tészta:
- 2 tojás
- 10 dkg barna cukor
- 5 dkg puha vaj
- 25 dkg sütőtök ( pucolva )
- 18 dkg liszt
- 1/2 tasak sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
Krém :
- 1 csomag fehércsokoládé ízű pudingpor
- 3 dl tej
- 5 dkg fehércsokoládé
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
Díszítés :
- 5 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál olaj
A sütőtököt nagy lyukú reszelőn lereszeljük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd forró sütőben megsütjük.
A vajat, a cukrot és a tojást habosra keverjük, hozzákeverjük a sütőporos, fahéjas lisztet és a kihűlt sütőtök pürét. A masszát egy körülbelül 25 x 25 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és tűpróbáig sütjük.
A pudingot megfőzzük a tejben és még forrón belekeverjük a csokoládét. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd simára keverjük a kihűlt pudinggal. A krémet a sütemény tetejére kenjük és olvasztott csokoládéval díszítjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!