A Mindmegette.hu receptversenyén a harmadik helyezést kapott desszertet készítettem el, kicsit átalakítva és diétás változatban. Elképesztően finom, sütés nélküli kanalazgatnivaló.
Kekszes alap:
- 9 dkg Detki cukormentes omlós keksz ( kakaós )
- 3 dkg olvasztott vaj
Krém:
- 2 citrom leve
- 1 citrom reszelt héja
- 50 ml limoncello likőr
- 1 dl víz
- kb. 1 teáskanál folyékony édesítő – vagy ízlés szerint cukor
- 4 dkg étkezési keményítő
- 50 g fehércsokoládé
Díszítés:
- 1 dl tejszín
- 12, 5 dkg mascarpone
- párcsepp folyékony édesítő
- kekszmorzsa
A kekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal és belenyomkodjuk a mini tortagyűrű aljába.
A likőrt a citromlével felforraljuk, hozzáadjuk a vízben simára kevert keményítőt és sűrű krémmé főzzük. Még forrón belekeverjük a csokoládét, majd ízesítjük citromhéjjal és édesítővel. A krémet eloszlatjuk a kekszes alapon és hűtőbe tesszük dermedni.
Ha a krém már megdermedt, a sütit késsel körbevágjuk és kiemeljük a formából.
A habbá vert tejszínt összeforgatjuk a krémsajttal, majd csillagcsővel ellátott habzsákba kanalazzuk, habrózsákat nyomunk a citromos krém tetejére és megszórjuk kekszmorzsával.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!