Tészta:
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál finomliszt
Krém:
- 50 dkg eper
- 10 g zselatin
- 50 dkg mascarpone
- 2 evőkanál porcukor
- 400 ml habtejszín vagy habalap
- 150 g fehércsoki
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A 20 x 30 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük vagy vajazzuk és lisztezzük. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukor felével fehéredésig keverjük. A fehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük. A sárgákhoz forgatjuk a habot és a lisztet több adagban óvatosan. A kész masszát a tepsibe simítjuk és kb 20 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük. A zselatinhoz por formában annyi vizet adunk, ami éppen ellepi és hagyjuk, had duzzadjon meg. Az epret felvágjuk, majd kevés vizet hozzáadva (kb. 2 evőkanál) felforraljuk, majd 10 percig főzzük. Ha szükséges, adjunk hozzá cukrot. Még forrón összeturmixoljuk. A zselatint mikróban kissé felolvasztjuk, majd a forró eperpüréhez forgatjuk. Az egészet kihűtjük. A habtejszínt elkezdjük felverni a porcukorral, mikor már majdnem kemény, akkor hozzáadjuk a mascarponét, majd az egészet keményre verjük. A masszát két részre osztjuk. Arra figyeljünk, hogy az egyik egy kicsit több legyen. A fehér masszához, amelyik kevesebb, hozzáforgatjuk a kihűlt eperpürét. A maradék fehér krémhez keverjük hozzá az olvasztott fehércsokit.
Összeállítás:
A lap köré tegyünk süti keretet, ha nem elég magas falú a tepsink, majd erre kenjük rá az epres krémet. Erre kenjük rá a fehércsokis krémet, majd az egészet tegyük pár órára hűtőbe.
Pállné Mayer Rozália készítette el a Receptneked.hu receptje alapján.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!