- 22 dkg margarin
- 25 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 2 tojás
- 1 kis pohár joghurt
- 3-4 evőkanál kakaópor
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg fehér csokoládé
- 2 dl víz
A vizet egy tálba öntöm, hozzáadom a kakaóport és a margarint, majd forralásig a tűzön hagyom. Amikor egyet forr, leveszem a tűzről és a belekeverem a cukrot, a joghurtot, ezután a tojásokat, végül a lisztes szódabikarbónát. Csomómentesre
keverem. Közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelek, a massza felét beleöntöm, erre az apróra vagdalt csokoládékat teszem, majd ismét a masszát öntöm rá. 170-180°C-os sütőben 15-20 perc alatt megsül. Ha kihűlt, felkockázom és fehér csokis krémmel leöntöm a szeleteket.
Fehér csokis öntet:
- 10 dkg fehér csokoládé
- 10 dkg margarin
- 1 dl joghurt
- 10 dkg porcukor
Ezeket gőz felett felolvasztom, majd a süteményszeletekre csorgatom. Eperrel díszítem.
Domján Mária receptje.