Tészta:
- 6 tojás
- 6 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 4 evőkanál liszt
- ½ csomag sütőpor
- 1 dl étolaj
Krém:
- 25 dkg puha vaj
- 20 dkg porcukor
- 50 dkg tehéntúró
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
Tetejére:
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 7 dl Fanta szénsavas üdítő
- 2 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk az étolajat, ezzel tovább verjük. A lisztet, sütőport, kakaóport összekeverjük és a tojásos masszához szitáljuk. Fakanállal simára dolgozzuk. 30 x 30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben 180 °C-on, 25 perc alatt készre sütjük. A krémhez valókat alaposan kikeverjük, ½ órára a hűtőbe tesszük, majd a kihűlt piskótára simítjuk. A megkent piskótát a hűtőbe tesszük, amíg elkészül a máz. Ezt ugyanúgy készítjük el, mintha pudingot főznénk, csak tej helyett Fantával készül a megadott hozzávalókból. A mázat egy kicsit hűlni hagyjuk, majd langyosan a túrós krémre simítjuk és legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
Éva receptje az Sütimánia Évával oldalról.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!