- 6 tojás
- 6 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 4 evőkanál liszt
- 6 gramm sütőpor
- 1 dl étolaj
A krémhez:
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 50 dkg tehéntúró
- 12 g vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
A mázhoz:
- 80 g vaníliás pudingpor
- 7 dl Fanta szénsavas üdítő
- 4 evőkanál cukor
A tojásokat a cukrokkal 10 perc alatt habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk az étolajat. A lisztet, sütőport, kakaóport összekeverjük és egy fakanállal a tojásos masszához keverjük. 23 × 34 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük,a masszát bele öntjük. Előmelegített sütőben 180°C-on, 25 perc alatt készre sütjük. A krémhez valókat alaposan kikeverjük, majd a kihűlt piskótára simítjuk és hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a mázat. A mázat ugyanúgy készítjük el, mintha pudingot főznénk, csak most nem tejjel készül. Egy szép átlátszó narancssárga krémet kapunk, melyet egy kicsi hűlni hagyunk. Ha langyosra hűlt, a túrós krémre simítjuk és 2 órára hűtőbe tesszük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!