- 8 db megsütött palacsinta
- 35-40 dkg vaníliafagylalt (vagy készen vásárolt jégkrém, esetleg parfé)
- 1 narancs
- 1 csésze apróra vágott, kimagozott, levétől lecsöpögtetett őszibarackbefőtt
- 8 karika ananászbefőtt
- fél dl rum
- fél dl triple sec (gyerekeknek csak aromával készítsük!)
- 3 dl csokoládéöntet
- kevés porcukor
A narancsot meghámozom, és a lecsöpögtetett ananászbefőttel együtt karikákra, majd kis kockákra vágom. A rumot és a triple sec-et összekeverem, majd a felaprított gyümölcsökre öntöm, és két órán keresztül hagyom benne. Időnként megkeverem, hogy az alkohol mindenütt jól átjárja. A frissen kisütött palacsintákat megkenem a fagylalttal és rászórom a leszúrt gyümölcsöket, majd négyrét hajtva tányérokra teszem, külön-külön adagokban. Leöntöm a forró csokoládéöntettel elkevert, leszűrt rumos-likőrös lével és rögtön kínálom.
A jéghideg fagylalt és a forró csokoládéöntet nagyon finom együtt!