Tészta:
- 8 tojás
- 8 evőkanál liszt
- 8 evőkanál cukor
Krém:
- 5 dl tej
- 5 evőkanál liszt
- 5 dkg vaj
- 20 dkg margarin
- 2 evőkanál kakaópor
- 30 dkg porcukor
Szükséges még:
- Nutella
- háztartási keksz (kb. 32 db)
- kevés kávé
- rum aroma
- tortabevonó csokoládé
2 × 4 tojásból piskótát sütünk 32 × 42 cm-es tepsiben. Amíg sül a tésztánk, elkészítjük a krémet. Ehhez a tejet a liszttel felfőzzük, ha besűrűsödött, levesszük a tűzről. Belekeverjük a vajat, hogy ne bőrösödjön, és kihűtjük. Közben a margarint a kakaóval és a porcukorral kikeverjük, majd a már kihűlt krémet kanalanként hozzáadjuk, és szép simára összedolgozzuk.
Összeállítás:
Alulra kerül az egyik piskótalap, amit Nutellával vékonyan megkenünk, majd erre kerül a rumos kávéba mártott háztartási keksz. A kekszre simítjuk a krémünket, és a másik piskótalapot rátesszük a tetejére. Végül a felolvasztott tortabevonóval bevonjuk a tetejét.
Saját találmányom ez a süti! Nagyon finom, jó étvágyat kívánok! 🙂
Török Tamásné receptje.