A fehér tésztához:
- 5 tojás fehérje
- 15 dkg kristálycukor
- 15 dkg kókuszreszelék
- 2 evőkanál rétesliszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1/2 citrom leve
A barna tésztához:
- 5 tojás fehérje
- 15 dkg kristálycukor
- 15 dkg darált dió
- 3 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál rétesliszt
- 1/2 csomag sütőpor
A krémhez:
- 10 tojássárgája
- 20 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- l csomag csokis pudingpor
- 10 dkg olvasztott csokoládé
- 3 dl tej
- 25 dkg margarin
A díszítéshez :
- 15 dkg olvasztott csokoládé
- 2 evőkanál kókuszreszelék
Először a fehér tésztát készítjük el. A tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd beleszórjuk a a kókuszreszelékkel elkevert sütőporos lisztet, és a citromlevet is és óvatosan összekeverjük.Egy nagy gáztepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk és a tészta masszát bele öntjük, elsimítjuk.A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük és körülbelül 15 perc alatt megsütjük. A barna tésztánál ugyanaz az eljárás,mint a fehér tésztánál, csak a kókuszreszelék helyett a diót a kakaóval, liszttel és a sütőporral összekeverjük és óvatosan a habbal elkeverjük, és megsütjük. Krém készítése: a tojás sárgákat a cukrokkal, pudingporral, tej
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!