- 10 evőkanál kristálycukor
- kevés olaj
- feldarabolt alma
- 7 egész tojás
- 7 evőkanál víz
- 14 evőkanál porcukor
- 14 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- tejszínhab
- reszelt csokoládé
10 evőkanál cukrot megolvasztunk, és egy olajjal kikent kisebb tepsibe csurgatjuk egyenletesen. Erre meghámozott, feldarabolt almát rakunk egymás mellé, s ráöntünk egy felvert piskótamasszát, melyet így készítünk: 7 tojásfehérjét felverünk 7 evőkanál vízzel, és amikor jó kemény a hab, hozzáadunk 14 evőkanál porcukrot. Jó keményre verjük, majd hozzáadjuk a 7 tojássárgáját, majd végül a 14 evőkanál lisztben elkevert 1 csomag sütőport.
Ezt ráöntjük a feldarabolt almára és megsütjük. Amikor kisült, kiborítjuk a tepsiből, így a cukros massza felülre kerül. Ha kissé lehűlt, késsel eldaraboljuk. Tetejére frissen felvert tejszínhabot simítunk, reszelt csokoládéval díszítjük.
Huszta Tiborné receptje.