Sárga tortalap:
- 6 tojás
- 12 dkg porcukor
- 12 dkg finomliszt
- pici sütőpor
Kakaós tortalap:
- 6 tojás
- 12 dkg porcukor
- 10 dkg finomliszt
- 2 dkg kakaópor
- 2 evőkanál olaj
- pici sütőpor
Krém:
- 50 dkg fagyasztott gyümölcs (szeder, ribizli, eper)
- 30 g zselatin
- 400 g epres joghurt
- 250 g krémtúró
- 3 dl habtejszín
- porcukor ízlés szerint
Díszítés:
- habtejszín
26 cm-es tortasütőben sütjük meg a tortalapokat. Mikor kihűltek, kettévágjuk, így 4 összesen lap lesz belőlük.
A gyümölcskeveréket hagyjuk szűrőn teljesen kiolvadni, majd a levébe (ami kb. 1 dl) beleáztatjuk a zselatint. A joghurtot, a krémtúrót és a felvert tejszínhabot összekeverjük, ízlés szerint porcukorral édesítjük, majd hozzáadjuk a villával nagyjából összetört gyümölcsöket. A krémet ezután kézi habverővel jól kikeverjük, mehet bele apránként a mikróban picit meglangyosított zselatin, majd betesszük a hűtőbe pár percre dermedni, és már tölthetjük is a lapokat.
A tortaformában állítjuk össze a tortát. Legalulra teszünk egy barna lapot, rá krém, sárga lap, krém, sárga lap, krém, végül beborítjuk az utolsó barna lappal. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap a formából kivéve, kívülről tetszés szerint tejszínhabbal díszítjük.
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.