Krém:
- 450 g erdei gyümölcsös joghurt
- 100 g szamóca kompót
- 500 ml habtejszín
- habfixáló
Tészta:
- 6 tojássárgája
- 20 dkg porcukor
- 1 dl víz
- 1 dl olaj
- 3 evőkanál kakaó
- 20 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 marék dió
- fekete szeder lekvár
A krémhez minden hozzávalót beleteszünk a robotgép tájába és kemény habbá verjük. A tésztához a tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vizet az olajat és teljesen kikevertetjük a robotgéppel. Kézzel lassan hozzáforgatunk 3 evőkanál kakaót, a lisztet és a fél csomag sütőport, végül a diót is. A felvert tojásfehérjéket habbá verjük és belekeverjük az egész masszába óvatosan. A kihűlt lapot lekenjük vékonyan a fekete szeder lekvárral és erre helyezzük a krémet, amit szépen eloszlatunk rajta.
Szűcs Kitti receptje az Konyhatündér oldalról.