Tészta:
- 4 tojás
- 16,5 dkg cukor
- 16,5 dkg liszt
- 7 evőkanál meleg víz
- 1 kávéskanál sütőpor
Krém:
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5-6 evőkanál cukor
- 5 dl tejszín
- 50 dkg túró
- ízlés szerint mazsola
- citromhéj
- 1 evőkanál zselatin pici vízben feloldva
Díszítés:
- tejszínhab (kb. 5 dl)
- eper
- olvasztott csokoládé
A tésztához a tojásfehérjéből habot verünk. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel. A lisztbe belekeverjük a sütőport, hozzáadjuk a masszához, végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjéből készített habot is. 24 cm-es formában sütjük. A krémhez a tejben felfőzzük a pudingot, cukorral ízesítjük. Tejszínből habot készítünk, a zselatint feloldjuk. A kihűlt pudingot összekeverjük a tejszínhabbal, majd hozzáadjuk az áttört túrót. A tésztát 3 lapba vágjuk, majd megtöltjük úgy, hogy a krémrétegekre epret rakunk. Kívülről bevonjuk tejszínnel, és tetszés szerint díszítjük.
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!