Tészta:
- 7 tojás
- 14 dkg porcukor
- 14 dkg finomliszt
- 5 g sütőpor
- kb. 15-20 dkg babapiskóta (gömbölyű)
Krém:
- 50 dkg túró
- 400 ml epres joghurt
- 2 csomag Dr. Oetker tejszínhabpótló por
- 3 dl tej
- 15 g zselatin
- 6-7 evőkanál porcukor
- 60-70 dkg friss eper
Díszítés:
- 3 dl Hulala habtejszín
- eper
A tésztához a tojásokat kettéválasztom, a sárgáját habosra keverem a porcukorral, a fehérjét kemény habbá verem. A tojások sárgájához hozzákeverem az átszitált lisztet és a sütőpor, s lazán beleforgatom a tojásfehérje habot. Egy 30 cm átmérőjű szív alakú tortasütő aljára teszek sütőpapírt, beleöntöm a masszát, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütöm (tűpróba). Mikor kihűlt, két lapra vágom.
A krémhez a túrót, a porcukrot és a joghurtot mixerrel kikeverem, majd hozzáadom az tejszínporból készített habot, amit tejjel vertem fel az utasítás szerint. Hozzáadom az előre beáztatott zselatint is, amit fellangyosítok, és apránként adagolok hozzá a krémhez.
Összeállítás:
A tortaformába visszahelyezem az egyik tortalapot, megkenem a krémmel, s megrakom eperrel. Újra krém következik, erre teszek egy sor piskótát, rá krém, eper és krém, végül letakarom a másik tortalappal. Beteszem a hűtőbe egy éjszakára, majd másnap a formából kivéve tejszínhabbal és eperrel díszítem. A torta súlya 3,8 kg, szép nagy! 😉
Jó étvágyat kívánok ehhez az isteni finom tortához!
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.