A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 1 tojássárgája
- só
- 2 dl meleg víz
A töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 10 dkg cukor
- 2 dl tejföl
- 4 tojássárgája
- 10 dkg őrölt mandula
- 10 dkg száraz babapiskóta
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kg eper
A sütéshez:
- 10 dkg vaj
A hozzávalókból rétestésztát gyúrunk, vékonyra nyújtjuk és megkenjük a túrós krémmel (a túrót, a tojássárgákat, 5 dkg cukrot, csipet sót, a citromhéjat és -levet, a vaníliás cukrot habosra keverjük; hozzáadjuk a maradék cukrot és a tojások keményre vert habját, majd a mandulát és az elmorzsolt piskótát), kirakjuk félbevágott eperdarabokkal és feltekerjük. Olvasztott vajjal kikent tepsibe tesszük, a tetejét is megkenjük vajjal és aranybarnára sütjük.