Palacsinta:
- 3 tojás
- pici só
- 4 evőkanál cukor
- 3 dl tej
- kb. ugyanennyi szóda- vagy ásványvíz
- annyi liszt, hogy kellő sűrűségű legyen
- 5 evőkanál olaj
Töltelék:
- 25 dkg krémtúró
- 2,5 dl növényi tejszín
- 1 evőkanál méz
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg eper
A palacsintatésztát elkészítjük, 2 evőkanál olajat a sütéshez használjunk, és kb. 20 db palacsinta lesz belőle. A töltelékhez a krémtúrót a mézzel, a vaníliás cukorral kikavarjuk. A tejszínt felverjük, majd összeforgatjuk a túróval – óvatosan bánjunk vele, hogy ne törjön a hab – , végül a jól megmosott epret kis kockákra vágjuk, és hozzákeverjük a krémhez. A palacsintára krémet halmozunk, négybe hajtjuk, majd egy gombóc tejszínnel és mentalevéllel díszítjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Venczelné Horváth Erzsébet receptje.