Tészta:
- 6 tojásos piskóta 24 × 22 cm-es tepsiben sütve
Krém:
- 30 dkg eper
- 10 dkg vaj
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 1 doboz mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 2 dkg porcukor
- fél csomag habfixáló
A piskótalapot amikor kihűlt, két lapra vágom. A krémhez a pudingot a szokásos eljárással felfőzöm. Amikor leveszem a tűzről, már akkor hozzáadom a vajat, és jól kikeverem vele. Ezután a mascarponéval is kihabosítom. A tejszínt közben kemény habbá verem, és a krémhez keverem. Az eperszemeket kis darabokra vágom. Az alsó lapot megkenem a krém 2/3 részével, az apróra vagdalt eperszemeket beleszórom, és jól belenyomkodom. Ráteszem a másik lapot, amit kicsit rányomkodok. Erre jön a megmaradt krém, a tetejére pedig felkockázott eperszemeket teszek. Olvasztott étcsokival díszítettem, és a tetejére pörkölt aprított mogyorót szórtam.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!