Tészta:
- 2 tojás
- 1 evőkanál folyékony Low Corb Zero
- 2 evőkanál Low Corb Master Mix
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük, közben a fele édesítővel kikeverjük a sárgát. Mikor kemény a fehérje, beleöntjük a maradék édesítőt, és még keverünk rajta párat. A felvert fehérjéhez hozzáadjuk a sárgát, óvatosan keverve. A gépet eltesszük, és apránként hozzáadjuk a lisztet, minden kanál után átkeverjük. Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 160 °C-on sütjük, míg a tűpróba sikeres lesz. Sütésnél az első 10 percben nem szabad a tűzhely ajtaját kinyitogatni. Amikor kihűlt, a papírt lehúzzuk az aljáról és az eperszemekkel kirakjuk a piskótát.
Krém:
- 2 db 400 ml görög joghurt
- 250 ml habtejszín
- 1 evőkanál folyékony édesítő
- 1 kis csomag zselatin
A zselatint felolvasztjuk, a tejszínt felkeverjük a joghurtot az édesítővel egy mélyebb tálban elkeverjük és óvatosan belekeverjük a tejszínhabot. A még meleg zselatint vékony sugárban állandó keverés mellett belekeverjük. A kész krémet ráöntjük az epres piskótára. Megrázogatjuk, díszítjük. Pár órára hűtőbe tesszük.
Kovács Zsuzsanna receptje.