- 10 dkg háztartási keksz
- 5 dkg puha vaj
- 5 dl joghurt lehet sima vagy gyümölcsös
- 2,5 dl habtejszín
- 1 tasak Dr. Oetker Tortazselé színtelen
- eper
A kekszet összetörjük és a puha vajjal összekeverjük. Egy tortaforma aljába nyomkodjuk a keveréket. Közben a joghurtban a zselatint olvadásig melegítjük, felfőzni nem szabad. Ebbe a keverékbe forgatjuk bele az előzőleg felvert tejszínhabot. A Epreket apró kockákra vágjuk, de néhány szeletet félreteszünk díszíteni. A felaprózott Epreket is beleforgatjuk a krémbe. Az egész masszát a tortaformába öntjük. Tetejére díszítésként elrendezzük az Epreket és ha szeretjük Dr. Oetker tortazselével megkoronázhatjuk az egészet.
Szilágyi Anett receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!