A tésztához:
- 4 tojás
- 18 dkg cukor
- 14 dkg liszt
- 10 dkg margarin
A díszítéshez:
- 2 dl habtejszín
A forma kikenéséhez:
- 1 kiskanál margarin
Továbbá:
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 4 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- eper szeletek
- 1 csomag színtelen tortazselé
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1 teáskanál citromlé
Kemény habbá verjük a tojások fehérjét a cukorral, majd a tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk és tovább verjük. Közé keverjük a lisztet, végül a megolvasztott, de nem meleg margarint. A margarinnal kikent 29 centiméter átmérőjű sütőformában világosra sütjük. A tésztát kihűtjük. A pudingot felfőzzük és langyosra hűtjük, majd a kihűlt tésztára kenjük. A hűtőbe tesszük addig, míg a puding megdermed.
Kirakjuk gyümölcsökkel. Egy színtelen zselatint 3 dl vízben egy kis citromlével ízesítve, 2 evőkanál cukorral feloldunk, kissé hűtjük, amikor kezd kocsonyásodni a gyümölcsök tetejére öntjük.
Jól lehűtjük, keményre vert tejszínhabbal díszítjük és fogyaszthatjuk
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!