Piskóta:
- 5 tojás
- 5 evőkanál liszt
- 4 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Krém:
- 1 tasak fehércsokoládé ízű pudingpor
- 4 dl tej
- 50 g fehércsoki
- 4 evőkanál cukor
Tetejére:
- 1 tasak zselatinfix
- 1 dl szörp
- 200 g eper
A tojásokat ketté választom. A vaníliás cukrot és a cukrot a tojássárgájával fehéredésig verem, majd a fehérjét kemény habbá verem. A lisztet átszitálom. A tojássárgás keveréket fellazítom egy kis habbal, majd a lisztet beleforgatom, a végén a maradék habot is. 180 °C-on, 20 perc alatt készre sütöm. A pudingport a leírás alapján elkészítem, majd még melegen a sűrű pudingba teszem a fehércsokit. Azonnal a tésztára teszem a krémet. Az epreket félbevágom, és a puding tetejére sorba ráteszem. A zselatinfixet a tasak leírása alapján elkészítem, a szörpöt vízzel felmelegítem és az eperre öntöm. Hűtőben két óra hosszan állni hagyom. 15 x 15 cm-es kocka formában készítettem el, ez négy adag. Aki 20 x 30 cm-es tepsiben készítené el, annak a 6 tojásos piskóta, dupla krém ajánlott.
Horváthné Bozsó Tünde receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!