Piskótához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál gyümölcscukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 csipet só
- 20 dkg eper ( friss)
- 15 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg gyümölcscukor (darálva)
- 1/2 csomag étkezési zselatin
Tetejére:
- 10 dkg diétás étcsokoládé
- 1 evőkanál étolaj
- 1 dl habtejszín
Az epret botmixerrel összetörjük. A zselatint kevés vízzel simára keverjük és pár másodperc alatt felolvasztjuk, hagyjuk langyosra hűlni, majd hozzáadjuk a turmixolt gyümölcshöz. A mascarponét a két fajta cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a gyümölcshöz. Közben a tejszínt jó keményre felverjük és óvatosan belekeverjük a epres krémbe, végül betesszük a hűtőbe dermedni. Ezután elkészítjük a piskótát. A tojásokat a cukorral és a sóval robotgéppel fehéredésig verjük , hozzáadjuk a lisztet és zsírpapírral bélelt tepsibe egyenletesen elosztjuk, végül 180 °C-ps előmelegített alsó-felső sütőben 20 perc alatt megsütjük. Ha kész, szilikonos sütőpapír segítségével feltekerjük a hosszabbik oldalát és hagyjuk kihűlni a sütőrácson. A kihűlt piskótát egyenletesen kenjük meg a krémmel. Addig tegyük be a hűtőbe, amíg elkészítjük a csokimázat. Az étcsokoládét tördeljük össze és körülbelül 1 dl habtejszínnel olvasszuk fel a mikróban, majd keverjük bele az étolajat. Kicsit hagyjuk hűlni és csurgassuk a kész tekercsre, végül szeletelésig rakjuk vissza a hűtőbe.