Tészta:
- 6 tojásos piskóta
Töltelék:
- 40 dkg eper
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 dl habtejszín
Tetejére:
- ízlés szerint tejszínhab, eper, olvasztott csokoládé
Megsütjük a piskótát. A krémhez a margarint habosra keverjük a cukor felével, majd hozzáadjuk a tejjel és a maradék cukorral elkészített, lehűtött pudingot. Jó alaposan kikeverjük, és beleforgatjuk a tejszín keményre vert habját. A piskótát kettévágjuk, az alsó lapot megtöltjük a krém háromnegyed részével, amelybe előzőleg az eperdarabokat is lazán belekevertük, majd rátesszük a tortalap másik felét. Tetejére rákenjük a maradék krémet, és tetszés szerint tejszínhabbal, eperszemekkel díszítjük.
Kovácsné Szepesi Ági receptje.