Tészta:
- 8 tojás
- 30 dkg cukor
- 1 dl víz
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
8 tojássárgáját kikavarunk 30 dkg cukorral jó habosra, fokozatosan hozzáadva 1 dl vizet. Ha már jó habos, akkor hozzáadunk 25 dkg lisztet, amiben elkavarunk 1 csomag sütőport, végül a tojások felvet kemény habját óvatosan beleforgatjuk. Előmelegített sütőben, 180°C-on, 28 cm-es, sütőpapírral bélelt kerek tortaformában készre sütjük. Ha kihűlt, 3 lapba vágjuk.
Eperjoghurtos krém:
- 450 g eperízű joghurt
- 1 csomag zselatin
- 20-25 db eper
- 5 dl habtejszín (cukrászhab)
450 g eperízű joghurtban elkeverünk 1 csomag elkészített, langyosra hűtött zselatint (amit a csomag hátoldalán lévő utasítás szerint készítünk el), majd hozzáadunk 20-25 db kockákra vágott epret, majd végül ezt beleforgatjuk a már keményre felvert cukrászhabba. A kész krémmel megtöltjük a lapokat, az oldalát, tetejét is lekenjük. Hűtőben lehűtjük, majd tetszés szerint díszítjük. Lehet simán tejszínhabbal is díszíteni.
Jó étvágyat kívánok!
Váradi Gabriella receptje.