- 2 db 8 tojásos piskóta
- 20 dkg babapiskóta
- 4 pohár epres Danone joghurt
- 3 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- fél csomag étkezési zselatin
- 5 dl habtejszín
Megsütjük a két piskótát, közben elkészítjük a krémet. Egy kis lábasba beleöntjük a joghurtot, a kétféle cukrot és a zselatint, majd lassú tűzön addig főzzük, míg a cukor fel nem oldódik. Teljesen kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd összeforgatjuk a joghurtos krémmel. Az alsó piskótalapot megkenjük a krém felével, és kirakjuk babapiskótával. Erre simítjuk a krém másik felét, majd beborítjuk a másik piskótalappal. Legalább 4 órára hűtőbe tesszük, de másnap finomabb. Azt is vegyük figyelembe, hogy a babapiskótának is meg kell puhulnia. A torta bevonása és díszítése tetszés szerint, akár tejszínnel, vajkrémmel, marcipánnal, ki hogyan szereti, kéri.
Kovácsné Szepesi Ági receptje.