Tészta:
8 tojássárgáját 30 dkg cukorral habosra kikavarunk, eközben fokozatosan hozzáadunk 1 dl vizet. Ha már jó habos, akkor hozzáadunk fél csomag sütőporral elkevert 30 dkg lisztet és 4 evőkanál kakaóport. Végül a 8 tojásfehérje felvert kemény habját óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt négyszög alakú tortaformában (az enyém 25 × 25 cm), 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük. Ha kihűlt, három lapra vágjuk.
Eperízű pudingkrém:
2 csomag eperízű pudingot 5 evőkanál cukorral ,8 dl tejben sűrűre főzünk. Kihűtjük. Amíg hűl, addig 2,5 dl tejszínt kemény habbá verünk fél csomag habfixálóval. Ha kész, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, és együtt tovább verjük egy kicsit. Egy csomag zselatint elkészítünk a csomagon lévő utasítás szerint, langyosra hűtjük, majd hozzákavarjuk a pudingos, tejszínes krémhez.
Joghurtos krém:
5 dl eperízű joghurthoz szintén hozzáadunk 1 csomag zselatint, utasítás szerint elkészítve, langyosra hűtve. Belekockázunk eperszemeket (mennyiség nincs megszabva!). Ezután 2,5 dl tejszínt felverünk keményre fél csomag habfixálóval. A kettőt vegyítjük, és még verjük habosra.
A torta összeállításához a joghurtos krémet az első két lap közzé kenjük, a másik két lap közé pedig felezett eperszemekkel kirakott pudingos krémet (egy keveset hagyjunk a krémből a torta díszítéséhez is). Miután az oldalát, tetejét egy kis pudingos krémmel megkentük, fondanttal befedjük és tejszínhabbal, marcipánrózsákkal, fényképes ostyalappal díszítjük. Hűtőben lehűtjük.
Jó étvágyat!
Váradi Gabriella receptje.