- 2 db 8 tojásos piskóta
- 20 dkg babapiskóta
- 4 epres Danone joghurt
- 3 vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- fél csomag étkezési zselatin
- 1/2 liter tejszín
Megsütjük a két piskótát, közben elkészítjük a krémet. Egy kis lábasba beleöntjük a joghurtot, a kétféle cukrot és a zselatint, majd lassú tűzön addig főzzük, míg a cukor el nem olvad.Teljesen kihűtjük, majd a tejszínt kemény habbá verjük és összekeverjük a joghurtos krémmel. A piskóta alsó lapját megkenjük a krém felével, majd kirakjuk babapiskótával, majd a krém másik fele és beborítjuk a másik piskóta lappal.Legalább 4 órára hűtőbe tesszük, de másnap finomabb. Azt vegyük figyelembe, hogy a babapiskótának is meg kell puhulnia.Torta bevonása tetszés szerint, akár tejszínnel, vajkrémmel, marcipánnal, ki hogyan szereti, kéri.
Szepesi Ági receptje.
Ági nagyon sok szeretettel vár Benneteket az Édességei és Ételei oldalán!