Ezer éve nem készítettem ezt a sütit, de a vőm kedvence, és olyan szépen kért, hogy süssem meg a kisunokám keresztelőjére, hogy nem tudtam ellenállni… 😉 Azt hiszem nem is utoljára!
A tésztához:
- 6 tojás
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaópor
A krémhez:
- 10 dkg margarin vagy vaj
- 10 dkg porcukor
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 db banán
A bevonáshoz:
- 10 dkg ét tortabevonó
- fél dl tejszín
A tojások fehérjét habbá verjük, a sárgáját kikeverjük a cukorral. A lisztet a kakaóval összekeverjük, megszitáljuk, hozzáadjuk a tojássárgás keverékhez, majd óvatosan adagoljuk, és keverjük bele a fehérjék habját. Gáztepsi méretű sütőpapírral bélelt sütőlemezre borítjuk, szépen elsimítjuk, és 170-180°C-os sütőben kb. 12 percig sütjük. Egy másik sütőpapírt enyhén meglisztezünk, erre fogjuk borítani a tésztánkat. Lehúzzuk róla a sütőpapírt, amin sült, és a másik segítségével feltekerjük. Amíg hűl, elkészítjük a krémet.
A pudingport felfőzzük a tejben, kihűtjük. A margarint kikeverjük a porcukorral, majd beledolgozzuk a kihűlt pudingot. A tésztánkat visszatekerjük, és bekenjük a krémmel. A banánokat alul helyezzük el, és feltekerjük. Az étcsokoládét a tejszínnel gőz fölött felolvasztjuk, végül bevonjuk vele a tekercsünket. Legalább 1 órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.
Jákli Judit receptje.
Judit összes többi csodás receptjét itt olvashatjátok!
Vezendi Istvánné mondta
A tésztához sütőpor nem kell?
Web Cukrászda mondta
Nem, ehhez nem kell. Az átszitált liszt elég könnyűvé teszi a tésztát önmaga is.
Jákli Judit mondta
Köszönöm szépen!
Web Cukrászda mondta
Mi köszönjük Judit!