Tészta:
- 7 tojás
- 14 dkg porcukor
- 4 dkg kakaó
- 10 dkg rétesliszt
- 1 evőkanál étolaj
- 1/2 csomag sütőpor
Krém:
- 3 dl tej
- 3 púpos evőkanál porcukor
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
További hozzávalók:
- 15 dkg teavaj
- 10 dkg sütővaj
- 4 evőkanál porcukor
- 2-3 db banán
- csokimáz
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. A hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és megsütjük. Még melegen feltekerjük úgy, hogy a nyújtófa középen, a tésztában legyen. Elkészítjük a krémet. Habverővel jól kikeverjük a hozzávalókat, Ha kihűlt hozzáadjuk a vajat, melyet habosra keverünk a porcukorral, majd a krém felébe keverünk 1 vaníliás cukrot, másik felébe 1 lapos evőkanál kakaóport. Kibontjuk a tésztát. Először megkenjük a vaníliás krémmel, majd a kakaós krémmel, középen végigteszünk egy sor banánt, és összetekerjük henger alakúra. Tetejét csokimázzal vonjuk be.
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.