Tészta:
- 80 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 2 evőkanál cukor
- 5 dl tej
- 1 csapott teáskanál só
- 2 dl étolaj
Kakaós töltelék:
- kakaópor
- cukor ízlés szerint
- kb. 15-20 dkg lágy vaj
Túrós töltelék:
- 50 dkg túró
- cukor
- tojássárgája
- 1 dl tejföl
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összekeverjük a tészta hozzávalóit. Bedagasztjuk és duplájára kelesztjük. Ha megnőtt, 4 részre osztjuk, egyenként vékonyra kinyújtjuk, majd a tésztát megkenjük olvasztott vajjal a kakaós töltelék alá, tejföllel a túrós töltelékhez. Feltekerjük a kinyújtott tésztákat, mint a bejglit, majd egyet jobbra, egyet balra szeleteljük a tekercseket, hogy háromszögeket kapjunk. Zsírpapírozott tepsiben, 180°C-on aranybarnára sütjük.
A töltelék ízlés szerint bármi lehet, pl. mákos, diós, fahéjas, meggyes, stb.
Kiss Imréné Magdi receptje.