- 17 dkg finomliszt
- 10 dkg margarin
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1/4 teáskanál sütőpor
- 2 tojás
- 10 dkg barna cukor
- 10 dkg kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg mascarpone (szobahőmérsékletű)
- csipetnyi só
Először melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra, és vajazzunk, sütőpapírral béleljünk ki egy közepes méretű tepsit. Egy edényben vízgőz fölött olvasszuk meg a margarint, az étcsokoládét és a kakaóport, majd tegyük félre, amíg a tojásokat habosra keverjük a kétféle cukorral és egy csomag vaníliás cukorral. Keverjük hozzá az olvasztott csokoládét, végül a sóval, sütőporral elkevert, előzőleg átszitált lisztet. Sűrű masszát kapunk, de próbáljuk meg egyenletesen eloszlatni a tepsiben. A mascarpone-t keverjük el a vaníliás cukorral, majd kenjük a tésztára, és villával mintázzuk márványosra. Süssük kb. 20 percig, majd hagyjuk kicsit hűlni.
Tóth Éva receptje.
Látogassátok meg a Sütivár oldalt, ahol sok-sok csodás receptet találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!