Tészta:
- 20 dkg cukor
- 6 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg margarin
- 35 dkg liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 üveg magozott meggy
Krém:
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 8 dl tej
A tetejére:
- csokimáz vagy tortabevonó
A cukrot a tojásokkal és a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tészta felét egy kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, a másik felébe pedig belekavarjuk a kakaóport, és rácsorgatjuk a sárga tésztára. Rászórjuk a meggyet és közepes lángon aranysárgára sütjük (kb. 25-30 perc, de sütőtől függ). Ha kihűlt, a tetejére kenjük a megfőzött, és kihűtött vanília pudingot. Csokimázzal bevonjuk.
Érdemes hűtőben tartani, amíg teljesen kihűlnek az összetevők. Nagyon finom, és egyszerű elkészíteni.
Zatykó Emma receptje.