- 25 dkg margarin
- 30 dkg porcukor
- 9 evőkanál forró tej
- 50 dkg darált háztartási keksz
- rumaroma
- 2 evőkanál kakaópor
- mandula aroma
A margarint, a porcukrot és a tejet kikeverjük, majd összedolgozzuk a keksszel. A masszát kétfelé vesszük. Az egyik felébe rum aromát és kakaót teszünk, a másikba mandula aromát. Kisodorjuk őket, majd a barna felét alulra, a zöldet felülre tesszük. A tetejét csokimázzal leöntjük, és hűtőbe rakjuk.
Majorcsik Melinda ötlete a recepthez: „Amikor rátettük a barna masszára a kinyújtott zöldet, nyomkodjuk jól le, hogy összetapadjanak, majd tekerjük fel! Végül szórjunk a gyúrótáblára egy kevés kókuszreszeléket, és hengergessük rajta át óvatosan a tekercset, hogy mindenhol érje a kókusz. Tálcán tegyük hűtőbe minimum 2 órára.”
Molnár Dóra receptje.