Tésztához:
- 2 tojás
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál liszt
- 1 kávéskanálnyi sütőpor
Krémhez:
- 2 csomag csokis pudingpor
- 5 dl tej
- 4 evőkanál cukor
- 2 tojás
- 8 evőkanál porcukor
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 2 evőkanál jó minőségű kakaópor
Cukormázhoz:
- 15 dkg cukor
A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük 2. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjék keményre vert habját.Sütőpapírt vágunk a tortaforma aljába (szigorúan csak az aljába. Beleöntjük a masszát. Légkeverésen 175 °C-on, alsó felső sütésen, 175 °C-on megsütjük. Körülbelül 15 perc. Ezt még ötször megismételjük, mert 6 db lapra lesz szükség a tortához. A krémhez a tejet felmelegítjük. Hozzáadjuk a pudingport és a cukrot. Ha kész a puding hozzákeverjük a kissé felvert tojásokat. Hűlni hagyjuk, majd ha langyos, hozzáadjuk a margarinnal jól kikevert porcukrot és a kakaóport.
A cukormázhoz a 15 dkg cukrot lassan karamelizálunk, az egyik tortalapra öntjük és gyors mozdulatokkal elsimítjuk. Egy éles késsel bejelöljük a szeletek helyét. ( a kés élét vajon vagy margarinon végighúzzuk.) Rátesszük a kés élét a bejelölt élekre és erőteljesen nyomva a kést elvágjuk a szeleteket.
Összeállítás:
1. A lapokat a krémmel felváltva rétegezzük
2. Körbekenjük a krémmel a torta oldalát s a tetejét is
3. A cukros tetőket felhelyezzük a tortára s díszítjük
Németh-Szőke Henrietta receptje.
Látogassátok meg Heni a konyhában oldalt , ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!