Tészta:
- 2 egész tojás
- 4 tojássárgája
- 15 dkg porcukor
- vanília
- 4 tojásfehérje
- 15 dkg sima vagy grízes liszt
Karamell:
- 14 dkg porcukor
Krém:
- 15 dkg csokoládé
- 1 tojás
- 1 evőkanál tej vagy kávé
- 12 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
Egy tálban keverjük habosra 2 tojást meg 4 tojás sárgáját 10 dkg porcukorral és kevés vaníliával, majd adjuk hozzá a 4 tojás nagyon keményre felvert habját, melybe 5 dkg porcukrot tettünk, végül hozzáadjuk a 15 dkg lisztet, Vajazott lisztezett formában sütjük. Amint kihűlt azonnal felvágjuk, mert hidegen törik. A meleg felső lapot karamellel vonjuk be. (melegen könnyebb vele dolgozni). 14 dkg porcukrot óvatosan felmelegítünk, és állandó keverés mellett világosra pirítjuk. A felső lapot márványlapra (vagy tepsi hátlapjára) helyezzük, és a karamellt ráöntjük, vajas késsel elsimítjuk és bejelöljük a szeleteket. (Azért kell a meleg lapra önteni, hogy ne keményedjen meg olyan gyorsan).
A hideg lapokat a következő krémmel törtjük: 15 dkg olvasztott csokoládét, 1 tojást 1 evőkanál tejjel vagy kávéval sűrű krémmé főzünk, a tűzről levéve 20 dkg vajat adunk hozzá és habosra keverjük, kifagyasztjuk és ismét habosra keverjük. Ha betöltöttük a krémmel a lapokat a tetejére helyezzük a karamellel bevont szeleteket.