Tészta:
- 5 tojás
- 100 g cukor
- 150 g liszt
- pici só
Krém:
- 250 g cukor
- 6 tojás
- 40 g háztartási keményítő
- 315 g vaj
- 80 g kakaó por
- ét csokoládé
A tésztához a hozzávalókat összekeverjük és ebből két lapot sütünk, amit majd hat részre vágunk fel. Külön verjük fel a tojások sárgáját és a fehérjéket. A lisztet beleszórjuk és lassú mozdulatokkal összekeverjük. Zsírpapírra kenjük és megsütjük 180 °C-on, egy 30 x 30 as tepsiben, kb 15 perc alatt. Hosszába elvágjuk, így három lapunk lesz. A krémhez a tojásokat és a cukrot, valamint a keményítőt gőz felett felmelegítjük. A kakaót a vajat és lassan hozzákeverjük a tojás habját. Megkenjük ezzel a krémmel a lapokat és a külső részt is. Csokoládéval bevonjuk.
Beatá Cerneschi receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!