Tészta:
- 5 tojás
- 20 dkg cukor
- 1/2 dl olaj
- 1/2 dl langyos víz
- 15 dkg liszt
- 15 dkg darált dió
- 1/2 csomag sütőpor
Krém:
- 2, 5 dl víz
- 1 csomag tejszínízű pudingpor
- 1 evőkanál liszt
- 250 g margarin
- 15 dkg cukor
- 10 dkg dió
- rumaroma
A piskóta elkészítése:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk az olajat, a vizet, a lisztet (átszitálva), a diót, a sütőport és a tojások felvert habját. Sütőpapírral bélelt formában sütjük, tűpróbáig.
A krém elkészítése:
A vízben megfőzzük a pudingot, hozzáadjuk a lisztet. Külön tálban a margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a diót, a rumaromát jól összedolgozzuk és végül a kihűlt pudinggal összekeverjük.
Az összeállítás és a díszítés:
A tortalapot kettévágjuk és a krémmel megtöltjük. A tetejére is teszünk krémet és egy kis csokiréteget is húzhatunk még rá.
Farkas Erika receptje.