Tészta: ( Duplán sütjük meg )
- 1 bögre dió ( 3 dl )
- 1 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 1 bögre tej
- 1 tojás és 1 sütőpor
Krém:
- 30 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 25 dkg darált dió
- kevés rum
24 cm-es tortaformában 2-szer megsütjük a diós tésztát. Amíg hűl, elkészítjük a krémet. A Ramát habosra keverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot a diót, és cseppenként a rumot, ügyelve, hogy a krém össze ne menjen. A piskótákat 2-2 lapra elvágjuk és a diós krémmel megtöltjük. Díszítés, ízlés szerint. Nagyon finom csokival leöntve, vagy akár, diós krémmel.
Szepesi Ági receptje.
Ági nagyon sok szeretettel vár Benneteket az Édességei és Ételei oldalán!