Tészta:
- 8 tojás
- 1 csipet só
- 8 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 3 evőkanál darált dió
A 8 tojásfehérjét 1 csipet sóval és 8 evőkanál cukorral jó keményre verjük, majd egyenként hozzákeverjük a 8 tojássárgáját. Ezután óvatosan beleforgatunk 5 evőkanál lisztet és 3 evőkanál darált diót. 180°C-on 16-18 percig sütjük.
Krém:
- 5 dl tej
- 2 csomag tejszínízű pudingpor
- 30 dkg margarin
- 30 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg darált dió
- sütőrum
A tejet a pudinggal megfőzzük, lehűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük. A végén 2 csomag vaníliás cukrot és 10 dkg darált diót adunk hozzá, majd ezzel töltjük és díszítjük a tortát. (A krémet ízlés szerint sütőrummal is ízesíthetjük.)
A tetejét apróra vágott pörkölt, félig csokiba forgatott dióval díszítettem.
Réti Andrásné Judit receptje.