Tészta:
- 70 dkg liszt
- 4 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 10 dkg margarin
- 2 tojás
- 4 dkg élesztő
- 1 mokkáskanál só
Diós töltelék:
- baracklekvár
- 25 dkg darált dió
- 20 dkg cukor
- magozott meggy
Túrós töltelék:
- 35 dkg túró
- ízlés szerint cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál tejföl
- sárgabarack
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben majd hozzáöntjük a liszthez, amibe beleütöttük a tojásokat. Hozzáadjuk a sót, a cukrot, és jól kidolgozzuk, duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, kettévesszük és lisztezett deszkán kinyújtjuk.
A diósat megkenjük baracklekvárral, megszórjuk a cukros dióval és a meggyel, majd feltekerjük és zsírozott tepsibe tesszük.
A másik tésztát is kinyújtjuk, erre az elkészített túrótölteléket kenjük, amihez a túrót ízlés szerint édesítjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a tejfölt (felkockázott sárgabarackokat is tettem bele). Feltekerjük, és mehet bele a tepsibe. Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 45 perc alatt készre sütjük.
Havasi Zsuzsa receptje.